zaterdag 10 oktober 2020

zeeklas 8 en 9 oktober

 Intussen zijn we al terug thuis en hopelijk heeft iedereen lang en goed kunnen slapen. Hier nog een kort verslagje van donderdag en vrijdag.

De tweede nacht had iedereen al veel beter geslapen. Na het ontbijt volgde er een stevige work out. Iedereen gaf het beste van zichzelf tijdens de ochtendgym. We waren nu goed wakker om er nog en wandeling van een klein half uurtje bij te nemen richting Seastar. Met deze boot maakten we dan, onder leiding van gids Filip, een boottocht over de IJzer en Noordzee. We passeerden langs de jachthaven, de zandwinning, we leerden over de Stormvloedkering, het ganzenpootsluizencomplex, we voeren langs meerpalen én... we zagen zeehonden uitrusten in de IJzermonding! Iedereen werd er heel stil van. We sloten de boottocht af met een "toets" en verdienden allemaal ons matrozendiploma, oef!

Net op het einde van de boottocht, begon het te miezeren. Tot nu toe was onze zeeklas helemaal droog gebleven, maar de erst van de dag was het regenachtig. Na de middag was het platte rust en daarna konden de kinderen zich uitleven in het zwembad van Floréal. We zijn dan nog naar de duinen gewandeld waar onze piraten zich hebben geamuseerd in de duinen. Nat en wind, maar vooral veel plezier! Hierna was een douche echt wel verplicht voor iedereen. We gingen dan ook in pyjama aan tafel. Na het avondeten (frietjes met stoofvlees) was het tijd voor de pyjamaquiz. De kinderen bewezen hun kennis over de voorbije week. Rond half 10 was het tijd om te gaan slapen.

De laatste dag begon heftig met het opruimen van de kamers, valiezen vullen, de eigenaars van verloren kousen zoeken, ... We kregen de klus op een uurtje tijd geklaard. Na het ontbijt bracht de schoolbus ons naar natuurreservaat de IJzermonding. Daar leerden de leerlingen van gidsen Anne en Walter alles over polders, slikken en schorren, eb en vloed. We zagen, voelden, proefden hoe dieren en planten zijn aangepast aan het brakke water van de IJzer en Noordzee. We zagen de bergeend, de scholekster, kokkels, zeevlooien, we leerden alles over de krab en zeeduizendpoot. En ook nu konden we van heel dichtbij 10 rustende zeehonden zien! Uniek want het was de eerste keer in al die jaren zeeklas dat we dit mochten meemaken. Een zeehond gaf ons een show door te spelen in het water.

Na een laatste broodmaaltijd, laadden we de koffers in de bus en vertrokken we huiswaarts. de terugtocht ging heel wat vlotter dan dinsdagochtend. Op minder dan 2 uur waren we terug in ons oude vertrouwde Berg. Tijd om alle verhalen van deze 4 dagen te vertellen aan het thuisfront!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten